More answers

The person who covered 10 meters in 5 seconds was travelling faster than the person who took 10 seconds to cover 20 meters. This is because speed is calculated as distance divided by time, so the first person's speed was 2 meters per second, while the second person's speed was 2 meters per second as well.

Q: Who was travelling faster than the other a person who covered 10 meters in 5 seconds or the one who took 10 seconds to cover 20 meters?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Physics

The speed would be 4.8 meters per second, calculated by dividing the distance covered (24 meters) by the time taken (5 seconds).

The total distance covered is 32 meters (16 meters + 16 meters). The total time taken is 6 seconds (4 seconds + 2 seconds). Therefore, the average speed of the object is 32 meters / 6 seconds = 5.33 meters per second.

Cycler's speed = 400/20 = 20 meters per second. Skier's speed = 1500/60 = 25 meters per second. The skier's average speed during his minute is 25% faster than the cyclist's average speed during his 20 seconds.

The time it takes to travel 441 meters depends on the mode of transportation and speed. For example, if you are walking at a moderate pace of 5 km/h, it would take approximately 5 minutes and 19 seconds to cover 441 meters.

The speed of the car is 25 m/s (5 meters / 0.2 seconds).

Related questions

They are the same .

If an object is travelling 100 meters in 1400 seconds, then it is travelling (100 / 1400) or about 0.0714 meters per second.

50 meters in 10 seconds is faster. you go 5 meters per second in 50 meters per second, and you go 6 meters a second in 5 seconds..

It will take 3.3 seconds to travel 44 meters at 48kph.

Distance = Rate * Time Manipulated algebraically, Rate = Distance/Time Rate = 22.03 meters/3.8 seconds = 5.8 meters per second =================

both are just as fast although the one going 10 meters in five seconds is probably accelerating faster...

If both balls are travelling at 30m/s, then they have identical speeds, and neither is travelling faster.

considered speed= ? considered distance= 309 meters considered time= 17 seconds therefore speed= 309/17 = 18.7 meters per second = 1122 kilometers per hour

giraffe speed = 525 m / 75 s = 7 m/s Elephant speed = 260 m / 65 s = 4 m/s → The giraffe is the faster animal.

It depends on what you mean by "how fast?" A bullet that covers 1000m in 3 seconds is travelling 333.33333333 meters per second.

40 metres in 8seconds what would the speed be

speed = distance/time 10/5 = 2 Answer = 2m/s ("Two meters per second").