Best Answer

About 25.5mph assuming my math is correct: 5280ft/330=16 16x9.68=2min35sec 60mph/2.6min=25.5mph

The above answer is incorrect. This would be true if it was a constant velocity, but because the runners are starting from a stop you need to factor in acceleration. But again we run into a problem because the acceleration is not constant so calculating the final velocity would be a bit tricky. A time of 9.68 the runner would probably be going close to 30mph.

More answers

23.085 mph

Answer:

9.69 secs for 100 meter sprint. That is 96.9 seconds for 1 kilometer; 3600 seconds in an hour, so 3600/96.9 = 37.15 km/hr.

37.15 kilometers per hour (km/hr) x 0.621 = 23.0702 miles per hour (mph).

Converting 100 meters into yards... 100 meters = 109 yards Usain Bolt ran "109 yards" in 9.69 seconds... 109 / 9.69 = 11.2 yards per second The "mythical" 40-yard dash time... 40 / 11.2 = 3.63 seconds!!!!! Simply astonishing!

22.68 mph

You transfer meters to yards. 100 meters = 108.3333 yards...then feet. 108.333*3 = 325

So you travel 325 feet in 100 meters, which is 6.155% of a mile.

Then you turn the seconds into hours. 3600 seconds in an hour, divided by 9.77= .2714% of an hour.

Now you have it in correct units, so you put it in miles per hour. So 6.155/.2714 = 22.68 mph

100 meters in 9.7 seconds equates to a pace of 23.06 miles per hour.

23.5 MPH or 37.6 kph If your asking how fast Usain Bolt was going, he was going 27.3 MPH because he had to excellerate from 0 to 27.3 MPH. 23.5 is is average speed.

Your average speed for the race is 20.87 miles per hour.

About 24 miles per hour.

Q: You run a 100-yd dash in 9.8 seconds what is your speed in miles per hour?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

A 10.49-second 100-meter dash equates to an average speed of 21.32 miles per hour.

The sprinter's speed is 22.53 miles per hour.

3.5 seconds in the 30 yard dash equals 17.53 miles per hour.

To convert a time in seconds to miles per hour, you first need to convert the distance to miles. 40 yards is approximately 0.02273 miles. Then, you can calculate the speed by dividing the distance by the time in hours. For 4.3 seconds over 40 yards, the speed is approximately 1.25 mph.

7.2 seconds in the 55 meters converts to 4.788 seconds in the 40-yard dash.

He attended Evander Childs High School in the Bronx NY

To convert a 100 meter dash time into mph, you would first need to convert the time into seconds. Then, divide 100 meters by the time in seconds to get the speed in meters per second. Finally, convert meters per second to mph by multiplying by 2.237.

Based on combine results from 2000-2017, the average speed of a Strong Safety in the 40 yard dash is 4.55 seconds.

Jackie Robinson was known for his speed on the baseball field and was estimated to be able to run the 100-yard dash in 10 seconds. This would equate to a speed of approximately 18 miles per hour (mph).

89.51

100m/40s or 2.5 metres per second.

11.99 seconds because 100 yard dash is 91 meters. 100 meters/91 meters = 1.09 Then do 11 seconds x 1.09 = 11.99 seconds. If you round it, you basically be getting a 12 second 100 meter dash.