Best Answer

== The measurement is made at the point where the ball is when the trigger is squeezed and the contacts close to activate the unit. The gun responds in a "split second" by sending out a pulse, catching the return, and then comparing the two to discover the difference (the Doppler shift). It is so fast that the ball doesn't travel very far in the time it takes the unit to respond and resolve the speed. == It depends upon the radar gun. Some radar guns lock the speed at the instant the operator depresses the trigger. Other radar guns (such as the BushnellÂ® VelocityTM radar gun) include a feature that locks in the fastest speed that occurred during the entire time the trigger was depressed.

Study guides

Q: When a radar gun says the pitch is 90 miles per hour at what point in the ball's travel to home plate is the radar gun measuring the velocity?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

distance divided by time... For example, if it takes 2 hours to travel 4 miles, your velocity is: 4 miles/2 hours = 2 miles/hour

Takes her 60 seconds to do what? Travel 1 mile? Travel 10 miles?

58 minutes.

Yes, they are proportional. Distance traveled is the velocity times the time. So if you travel at 60 miles per hour for two hours, you have gone 120 miles.

If, and only if the trip was in a straight line, the velocity is 45.6 miles per hour approx.

It depends upon your velocity (expressed in knots).

the amount of time it takes to travel 3194 miles depends on the speed or velocity and the weight of the object travelling the distance. This is explained in the physics/math equation Distance=(Velocity) x (Time) or when rearranged Time= (Distance)/(Velocity)

325 miles / 6 hours = 54 1/6 miles per hour (or 54.2 mph)

If you are walking, more than a month. So it depends on your speed/velocity.

r ye serious???lol if ur travelling at 50mph then itll take you just over 2 hours to travel 112 miles!!

Thus the distance is 3.5*120 = 420 miles.

Change the minutes to hours, so the units are common. Velocity = distance / time, so distance = velocity * time = 65 * 3 = 195 miles

People also asked