well lets see. on a 400m track every lane out is an extra 40m. 4 laps on a 400m track is a mile. so 6m times 40m is 240m. so one lap around a 400m track in lane 7 would be 640m. a mile is 1609m. 640m goes into 1609 meters 2.5640625 times. 2 and a half laps is a mile in lane 7.
quarter mile track= 400 meters To be technically a mile is 1609 meters, be to make this a bit easier round it down to 1600 meters, So 4 laps to a mile, 9x4=36 + 2 for the half mile = 38 laps if you really want to make sure its the full 9.5, add on another 100 meter stretch, either the turn or striaght away and youll be a bit over but good
how long is the track? at mine it is 4 times.
14 times because 14 times 0.25 = 3.5 miles
1 mile = 5280 feet
1 mile = 1760 yards 4 miles = 4 x 1760 = 7040 yards
4 laps :-)
About 32.2 laps.
16 laps on a quarter mile track.
1609.344 meters equals 1 mile 1609.344/442 equals 3.641 laps Or just under 3 and 2/3rds laps.
Divide your total number of laps walked by the number of laps in one mile. 50 laps walked / 8.3333 laps in one mile = 6 miles.
in a typical track it is 2.
One lap is a quarter mile. This means that four laps equals one mile, which means that four miles equals sixteen laps. It is very easy to count how many miles different laps equal for - you just need to multiply the amount of miles by four and you get the amount of laps.
It depends on the size of the swimming pools. If the pool is small, you need to swim many laps to get to 1/4 mile. 1/4 mile is 440 yards.